utorok 17. júla 2012

Ako zostať opálená čo najdlhšie?

Ako zostať opálená čo najdlhšie?


Máte chuť na mrkvičku?

Betakarotén vás ochráni počas slnenia pred negatívnymi vplyvmi lúčov, je však aj známym antioxidantom. Čo vás ale bude zaujímať viac je, že sfarbuje pokožku do bronzova. Nájdete ho v mrkve, paradajkách, špenáte, cvikle a vajíčkach, ktoré je vhodné po dovolenke zaradiť do jedálnička. Dobrú službu vám spravia aj betakaroténové kapsule, tie zoženiete v každej lekárni či v drogérii.
Kým to teploty ešte dovoľujú, vystavujte sa slnečným lúčom každý deň aspoň na chvíľu. Nielen pre peknú farbu pokožky, ale aj kvôli zdraviu a dobrej nálade. Stačí aj dvadsať minút cez obed, aby ste telu vďaka slnečným lúčom dodali dennú dávku vitamínu D.

Varovanie: Fajčiari by sa mali betakaroténovým kapsulám vyhnúť kvôli väčšiemu riziku vzniku rakoviny.

Poctivá hydratácia

Opálená pokožka je síce krajšia, ale aj náchylnejšia na vysúšanie. Ak zanedbáte dostatočnú hydratáciu, nemožno sa čudovať, ak budete zoči-voči stáť postupnému šúpaniu kože a neestetickým šupinkám. Takýto proces sa dá už len ťažko zastaviť, preto myslite na pravidelnú hydratáciu každý deň. Telové mlieka by ste mali používať podľa typu pleti po každej sprche a kúpeli, na noc si môžete dopriať aj hutnejšie telové krémy s jojobovým alebo mandľovým olejom, zvlášť na lakte a kolená.
Spýtajte sa v drogérii aj na telové mlieka s betakaroténom, ktoré udržia pokožku čo najdlhšie opálenú. Sú jemne sfarbené a pleti dodajú zdravú farbu.


Stále málo?

Možno ste vybledli viac a betakaroténové mlieko už nestačí. Vtedy sa vám zídu známe telové mlieka, ktoré pokožku tónujú. Za štyri dni používania bude pokožka rovnako snedá, ako po niekoľkých návštevách solária. Mlieka ale treba rozotierať dôkladne, pretože inak hrozí, že si vyčaríte nepekné fľaky. Dávajte pozor najmä na lýtka a chodidlá, vnútornú stranu predlaktia, chrbty rúk a oblasť okolo očí. Po každom použití si ruky dobre umyte, nezabúdajte ani na vyčistenie šperkov (tie je najlepšie pred aplikáciou krému odložiť).


Malé kamufláže

Pri zvýraznení opálenia sa môžete spoľahnúť aj na kvalitnú dekoratívnu kozmetiku. Zlatisté a bronzové očné tiene, rozjasňovače pleti, medené rúže a samozrejme bronzer s trblietkami podčiarkne vaše opálenie. Nanášajte ich však striedmo, aby pleť pôsobila čo najprirodzenejšie.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára