utorok 17. júla 2012

Módne trapasy

Módne trapasy

14 vecí, ktorým sa radšej vyhýbajte


1. Silonky v topánkach s otvorenými špičkami

Sandáliky a topánky s otvorenými špičkami sú letná obuv a silónové pančušky do nich rozhodne nepatria. A žiadne vyhováračky, že vám bude bez siloniek zima, alebo že Carrie Bradshaw by podobné detaily neriešila. Vy nie ste ikona štýlu,  neurčujete módne trendy a v podobnom prevedení by ste boli skôr na smiech a hanbu než na obdiv. Takže ak silonky, tak jedine do lodičiek!

2. Biele fľaky od antiperspirantu

Poznáte to. Dáte si čierne tričko, pod pazuchu nastriekate deodorant a výsledkom sú biele fľaky na odeve, na ktoré vás upozorní úprimná kolegyňa. Ale keďže predchádzať poteniu sa jednoducho musí, používajte antiperspiranty s označením „invisible“, alebo si pred odchodom z domu poriadne skontrolujte, či vám neostali na oblečení žiadne biele stopy.

3. Podprsenka s priesvitnými ramienkami

Ak má podprsenka priesvitné ramienka, neznamená to, že sú neviditeľné. Pod šaty a tričká bez ramienok patrí rovnaká podprsenka – bez ramienok. Ak sa vám na tele zosúva a necítite sa v nej komfortne, skúste špeciálne lepiace pásky, ktoré látku „prilepia“ k pokožke, alebo choďte do ulíc rovno „naostro“. Stále lepšia cesta než lesknúce sa umelohmotné ramienka, ktoré sa neesteticky zarývajú do ramien.

4. Rozmazaný a nedokonalý make-up

Čierné ospalky z make-upu (riešením je linka miesto ceruzy), make-up na bielej blúzke, polovične zmazaný rúž po obede či desiate. Na make-up vždy musíte dávať pozor, koľkokrát sa stane, že si make-up rozmažete, a ani o tom nemusíte vedieť. Vreckové zrkadielko bude vašim pomocníkom v núdzi.

5. Od topánok zafarbené pančucháče

Kožené topánky farbia, preto si vyberajte také, ktoré majú svetlý vnútrajšok a nezadarbia vám pančuchy. Nikdy neviete, kedy sa budete niekde vyzúvať. Stačí len, že vás priateľ pozve do čajovne alebo do štýlovej japonskej reštaurácie, kde sa musíte vyzuť a sedíte na zemi na krásnych mäkkých vankúšikoch. Zafarbené pančuchy budete len ťažko schovávať. Ženy pochopia, o čo ide. Ale muži? Tým sa ponožky od topánok nefarbia a asi vás preto budú podozrievať z nedostatočnej hygieny.

6. Trápna spodná bielizeň

Nikdy neviete, ako deň skončí a či sa práve nebudete musieť vyzliecť – je jedno, či u lekára alebo u milenca. Preto teraz hneď vyhoďte všetky nevkusné, párajúce sa a časom zašlé nohavičky aj podprsenky. Vždy noste len sady nohavičiek a podprsenky – nech vám farby a materiál krásne ladia. Budete mať omnoho lepší pocit, a ten je predsa pre každú ženu dôležitý.

7. Igelitka

Zabudnite na igelitky! Nielen, že nie sú ekologické, ale tiež dokonale ničia váš imidž. Keď do školy alebo práce nesiete viac materiálov alebo laptop, kúpte si k malej elegantnej kabelke ladiacu aktovku. Pokiaľ idete na nákup, môžete všetko zabaliť do pevných papierových tašiek – pozor ale na lacné papierové „vrecúška“, ktoré nič neunesú. Alebo si na nákupy zožeňte štýlovú látkovú tašku z plátna, konope alebo iného štýlového materiálu. A nech vám všetko farebne ladí!

8. Topánky a kabelka musia ladiť s oblečením

Dajte si pozor na módne doplnky. Je dôležité, aby všetky módne doplňky boli zladené s oblečením, ktoré máte práve na sebe. Pokiaľ si myslíte, že to nie je až také zásadné, mýlite sa. Nezladenými doplnkami skazíte celý dojem a skvelý outfit je nenávratne preč. Dnes už tiež neplatí, že čierne topánky a čierna kabelka sa hodia ku všetkému a nič „čiernou“ neskazíte. Trendy dnes velia ladiť oblečenie s doplnkami kontrastne, alebo odtieňmi „tón v tóne“.

9. Odrastené vlasy

Nie je nič horšieho, než pohľad na moderne oblečenú ženu, ktorá sa „pýši“ odrastajúcimi korienkami vlasov v pôvodnej farbe. Vlasy sú totiž, podobne ako kabelka, topánky alebo opasok, vašim módnym doplnkom, ktorý musí ladiť, byť „ako nový“ a hlavne svieži. Vlasy sú ozdobou každej ženy a je dôležité o sa o ne starať. Nielen, že zle nafarbenými vlasmi skazíte celý dojem, ale pokiaľ naviac budete skvele oblečená, každý si vaše „nepodarené“ vlasy všimne.

10. Pes v kabelke

Skutočne nešťastný módny výstrelok, ktorý doniesli dcérky bohatých podnikateľov. Plyšáčiky si vymenili za živé zvieratká, no nedokázali rozoznať rozdiel medzi nimi.
A tak namiesto radosti zo starostlivosti o ne, ich brali len ako ďalší doplnok k ich outfitu. Poznávacím znamením bolo ich nosenie v kabelke. Veď načo by mal predsa behať a dopriať si to, čo má najradšej?

11. Odhaľovanie

Našťastie v našich končinách to nie je taký problém ako v iných krajinách. No predsa to niektoré dámy vedia prestreliť. A teraz nejde len o tie z nás, ktoré sú odkázané na veľkosť XXL. Ide napríklad aj o štíhle dievčatá veselo kráčajúce v minisukni s nepeknou celulitídou. Vždy je dobré zachovať si trochu súdnosti a nebyť tak okoliu na posmech. Pre silnejšie dievčatá tiež platí pravidlo, že by sa nemali zbytočne zahaľovať do nadrozmerných vecí. Nájdite si vhodnú veľkosť a zbytočne to nepreháňajte.

12. Tenisky k sukniam

„Choroba“ starších ročníkov. Elegantná dlhšia sukňa a k tomu obyčajné, často už zodrané botasky. Veď treba prejsť celé mesto, tak si nebudú nohy trýzniť v lodičkách.
Ale prečo by museli? Kúpiť si môžu balerínky a iné topánky bez opätkov, ktoré im nespôsobia nepríjemné otlaky. Vkusné tenisky sa hodia iba k športovým minisukniam. Inak je to hotová katastrofa.

13. „Zbehnuté“ oblečenie

Ako sme spomínali, odhadnúť správnu veľkosť je veľmi dôležité. Môžete byť sexy kráska, no keď si na seba oblečiete mini tričko, z ktorého vám prsia idú každú chvíľku vyskočiť von alebo aspoň prasknúť slabé švy, všetko čaro je preč. Ešte horší prípad sú malé bedrové nohavice. Verím, že sa chcete popýšiť pekným zadočkom, no radšej ho prezentujte v kvalitnom úzkom strihu ako s poodhalenou čiarkou vzadu, ktorá pri zohnutí ukáže ešte viac, ako by ste chceli.

14. Viditeľné napodobeniny

Ako sú skomoleniny skutočných názvov značiek a smiešne úpravy ich symbolov. Nemôžu ich obviniť, že predávajú iba lacné verzie originálu a škodia tak tej konkrétnej firme a pokojne si môžu hrabať zisky do vlastných pokladničiek. Samozrejme, nie každý musí mať peniaze na drahý výrobok. Lenže v tom prípade by si radšej mohol kúpiť namiesto Adibosu so štyrmi pásikmi jednoduché čierne tričko a neukazovať okoliu svoju naivnosť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára